Op 24 oktober 1944 starten de geallieerde troepen de aanval op Zuid-Beveland. Hun plan is om dit deel van Zeeland van twee kanten aan te vallen. Zoals bij iedere aanval beginnen de Canadezen met het langdurig beschieten van iedere plek waarvan zij denken dat er Duitsers zitten. Pas daarna gaan ze het eigenlijke gevecht aan.

De strijd voltrekt zich onder barre omstandigheden: een bijzonder nat najaar en de zuigende zeeuwse klei. Diezelfde dag steken de eerste Canadezen de Kreekrakdam over en maken ze zich op voor de verovering van het eigenlijke Zuid-Beveland De volgende dagen beginnen ze met hun beproefde recept: het uitgebreid onder vuur nemen van het te veroveren gebied. Hopend zoveel mogelijk Duitse stellingen te vernietigen.

Kijk hier voor meer afleveringen van Trugkieke 1940 – 1945.