Partners

Deze website is een initiatief van Omroep Zeeland en de PZC in nauwe samenwerking met het Bevrijdingsmuseum Zeeland en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Vfonds.

Logo Omroep Zeeland
Omroep Zeeland is dé regionale publieke omroep van Zeeland. Het Zeeuwse platform voor nieuws, nieuwtjes, achtergronden, cultuur, sport en evenementen. In tekst, beeld en geluid communiceren we interactief met onze doelgroep over alles wat hen interesseert en wat hen bezig houdt. Omroep Zeeland staat bij iedere Zeeuw bovenaan als het gaat om nieuws en wetenswaardigheden in en over Zeeland.

Logo PZC
De PZC (Provinciale Zeeuwse Courant) is een onafhankelijke regionale nieuwsorganisatie met meer dan 250 jaar oude journalistieke wortels en een even langdurige verankering in de Zeeuwse samenleving. De PZC informeert de Zeeuwen en geïnteresseerden van buiten Zeeland – door middel van een dagblad, weekbladen, een website en nieuwsapps voor diverse platformen.

Logo Bevrijdingsmuseum
Het Bevrijdingsmuseum Zeeland toont de gehele historie van de provincie Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Slag om de Schelde neemt daar een prominente plaats in. Verder is er aandacht voor Bataljon Zeeland in Nederlands-Indië. Het Bevrijdingsmuseum zal komende jaren worden uitgebreid met een thematisch park (van 3 hectare) over de Slag om de Schelde.

v-fondslogo

Het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) zet zich in voor de erkenning en waardering van geüniformeerden die in dienst zijn van de Nederlandse overheid waar ook ter wereld. Het vfonds wil met voorlichting, educatie en publiciteit respect en waardering van de maatschappij winnen voor alle personen die betrokken zijn geweest bij internationale vredesoperaties. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds met middelen uit de Natonale Postcode Loterij , BankGiro loterij en de Lotto. Deelnamen aan deze loterijen wordt dus van harte aanbevolen.

Logo Postcode loterijLogo BankGiroLogo Lotto