Donderdag 7 september 1944

In meeste delen nemen de Duitse bezetters weer hun posities in. De waarnemend burgemeester van Goes laat een bekendmaking aanplakken, waarin gezegd wordt dat van Duitse militairen weggenomen of gekregen goederen onmiddellijk bij het politiebureau moeten worden ingeleverd.

Alom wordt bekend, dat Breda nog niet bevrijd is.

Dagboekfragment 7 september 1944

In het Bevrijdingsmuseum Zeeland ligt een aantal dagboeken ter inzage. Elke dag publiceren wij een passage uit een van die dagboeken. Vandaag uit het dagboek van mw. Adriana Cornelis-Luteijn (Nieuwvliet).

Heel de dag angstvallig de berichten afgewacht. Gent en Kortrijk bevrijd. Schieten horen we ’s ochtends korterbij, ’s middags 3 uur plotseling hevige storm. Pannen van het dak, ramen in de kamer open, enz. Adrie is nu nog angstiger geworden. ’s Avonds nog geen berichten over nadering. Nog een Belg. Tram met allerhande soldaten gaat nog naar Breskens, boten varen nog horen we door de tramtelefoon. Rustige nacht.