Indrukwekkende herdenking van de Slag om de Schelde

door | 3-11-2014 | Algemeen, Bonusmateriaal, Video

OOST-SOUBURG – Voor de tweede zaterdag op rij is de Slag om de Schelde grootscheeps herdacht. Dit najaar is het precies zeventig jaar geleden dat het grootste deel van Zeeland werd bevrijd.

[youtube id=”90TThCZSFWs&list=UUcN4ENZcg3rB2iBexNRuz2A” align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” aspect_ratio=”4:3″ maxwidth=”900″]

Colonne

Een herdenkings- en bevrijdingscolonne verbond Zeeuws-Vlaanderen met de amfibische landingsplaatsen van Westkapelle, Vlissingen en Baarland. Op verschillende plekken in Zeeland worden kransen neergelegd en defilés en herdenkingen gehouden.

1 november 1944

Precies zeventig jaar geleden, op 1 november 1944, landden de geallieerden in Vlissingen en Westkapelle. Deze landingen worden vandaag herhaald door commando’s van de Koninklijke Landmacht. Kijk vanavond naar Zeeland Nu of maandag naar Editie voor de beelden.